3 manieren hoe je voldoende voorraad houdt voor jouw kliniek

Door: Dave op2021-01-31 10:57:00

Weten hoe op welke 3 manieren voorraadbeheer in de zorg nog beter kan? Hoeveel voorraad heeft een huisartsenpraktijk of kliniek eigenlijk nodig? Wij hebben samen met experts op inkoopgebied gekeken naar lean voorraadbeheer en de noodzakelijke voorraad medische hulpmiddelen in de praktijk.

vooraadbeheer

Lees meer »

Hoe veilig is een FFP masker voor medisch gebruik?

Door: Dave Griffioen op2021-02-18 13:08:00

Een FFP mondmasker is een filtering face piece, welke wordt gebruikt om u te beschermen als drager tegen bacteriën en virussen. De FFP1, FFP2 en FFP3 mondkapjes geven de hoogste beschermingsgraad, maar hoe veilig is zo'n mondkapje nou ten tijde van Corona ? Iedereen is gelukkig al expert, maar nog niet op de hoogte van baanbrekende nieuwe onderzoeken en inzichten. 

Veiligheid FFP maskers

Lees meer »

Wat zijn Nitril handschoenen?

Door: Dave Griffioen op2021-07-08 09:10:00

Nitril, soft Nitril en allergie bij wegwerphandschoenen zijn belangrijke onderdelen als u wilt weten hoe u uzelf en patiënten wilt beschermen. Kom meer te weten over nitril allergie, contacteczeem type IV en de nieuwe generatie versnellervrije handschoenen van Klinimed, Klinion en Sensicare.

Wat zijn nitril handschoenen

Lees meer »

Wat is een goede bloeddrukmeter?

Door: Wessel van Rooijen op2021-12-03 11:31:12

Er zijn veel verschillende bloeddrukmeters. Wat zijn nu eigenlijk goede bloeddrukmeters? Een bloeddrukmeter is een apparaat waarmee de bloeddruk in het bloed wordt gemeten. De waarde van de bloeddruk wordt weergegeven in mmHg. MmHg staat voor millimeter kwikdruk. MM betekent millimeter en in het periodiek systeem staat HG voor kwik.

Waarom een te hoge bloeddruk gevaarlijk is en wat je ertegen kunt doen | NU  - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Lees meer »

Wat is het verschil tussen handalcohol en handzeep?

Door: John van Zunderen op2021-12-08 14:32:21

De flacons met handgels gaan als warme broodjes over de toonbank. Dat is in deze tijd ook niet zo vreemd, nu het Coronavirus al een lange tijd rond waait. Eén van de voornaamste maatregelen is dat de handen goed worden schoongehouden, zodat bacteriën worden gedood en zo min mogelijk worden overgedragen.

 

Verschil

Lees meer »

6 meestgestelde vragen over mondmaskers

Door: Wessel van Rooijen op2021-12-20 08:12:31

6 Veelgestelde vragen over mondmaskers die vooral veel antwoord kunnen geven op vragen van medische personeel in bijvoorbeeld ziekenhuizen en huisartsenpraktijken. Door het coronavirus in Nederland zijn mondkapjes en mondmaskers onmisbaar geworden. Op veel plekken zijn ze verplicht om elkaar te beschermen tegen het virus.

Lees meer »

7 tips voor goed zwachtelen

Door: Wessel van Rooijen op2022-01-18 08:31:00

Zwachtelen is het behandelen van oedeem met een drukverband. Oedeem is overtollig vocht op plaatsen in je lichaam waar het normaal gesproken niet hoort. Denk hierbij aan je enkels, benen of op de armen. We geven in deze blog 7 tips om op een verantwoorde manier te zwachtelen.

Lees meer »

Hoe test je de longinhoud?

Door: Wessel van Rooijen op2022-02-02 15:48:53

Als sporters praten over inhoud hebben ze het over conditie of uithoudingsvermogen. Longinhoud is in dit kader een belangrijke factor. Hoe groter de longinhoud van een sporter, hoe meer zuurstof kan worden aangevoerd.

Lees meer »

De 5 belangrijkste producten om infecties te voorkomen

Door: Jamie Roozen op2022-02-09 16:03:07

Het overdragen van infecties dient te allen tijde te worden voorkomen. Vooral tijdens deze langdurige corona-periode ligt de nadruk nog meer op het gebruik van beschermmiddelen en infectiepreventie producten. Producten die de kans op overdracht van bacteriën en infecties behoorlijk verkleinen.

Lees meer »

Nitril, latex of vinyl: de verschillen tussen alle handschoenen

Door: Jamie Roozen op2022-02-21 15:19:40

Welke handschoenen in de medische wereld gebruiken: nitril, latex of vinyl? Het zijn allemaal beschermende handschoen, maar er zijn wel degelijk een aantal belangrijke verschillen. De verschillen tussen alle handschoenen zijn voor medische personeel belangrijk om te weten

Lees meer »

Het duurzaam inrichten van de praktijkruimte

Door: John van Zunderen op2022-03-10 12:47:04

Minder verspilling en het werken met duurzame producten. Als specialist op het gebied van medisch voorraadbeheer helpt Klinimed haar klanten met de transitie naar meer duurzaamheid. Wat is er nu mooier om een mooie praktijkruimte in te richten waarbij we met z’n allen denk aan onze aarde en het milieu?

Lees meer »

De belangrijkste verschillen tussen hechtdraden

Door: Jamie Roozen op2022-03-30 09:22:17

Het assortiment van Klinimed bestaat uit verschillende hechtdraden. Elk hechtdraad heeft zijn voordelen. In deze blog kun je er achter komen welke hechtdraad je voor wat kunt gebruiken.

Lees meer »

Klinimed helpt Oekraïne

Door: John van Zunderen op2022-04-12 13:33:00

De oorlog in Oekraïne raakt ons allemaal. Hulp in dit land is hard nodig. Er is vooral behoefte aan medische producten zodat slachtoffers op tijd en goed kunnen worden geholpen. Klinimed is daarom het initiatief Klinimed Cares gestart.

Lees meer »

Het hoe en waarom van desinfecteren

Door: John van Zunderen op2022-05-12 13:34:33

De meeste mensen hebben tijdens de afgelopen coronaperiode behoorlijk kennis kunnen maken met desinfectie. Het desinfecteren heeft namelijk een belangrijk doel: ziektewekkers doden zodat ze niet kunnen worden overgebracht.

Lees meer »

Alles over versnellers in medische handschoenen

Door: John van Zunderen op2022-07-28 10:07:44

Wanneer je medische handschoenen bestelt, dan wil je uiteraard dat deze zo kwalitatief mogelijk zijn. Om ervoor te zorgen dat medische handschoenen zo elastisch en sterk mogelijk zijn, worden versnellers gebruikt. Soms zijn dit chemische versnellers. Wil je meer weten over (chemische) versnellers, de voordelen - maar ook waar je rekening mee dient te houden - lees dan verder.

Lees meer »

De handigste canules en injectienaalden voor fillers en botox

Door: Xander Kroonsberg op2022-11-21 13:21:37

Tijdens het inspuiten van injectables wil je de best passende naald of canule gebruiken.  

Het is erg belangrijk om de juiste naalden te gebruiken bij een bepaalde ingreep, om zo de veiligheid van de klant te waarborgen. Daarnaast is het belangrijk om zo weinig mogelijk te verspillen om zo kosten te besparen.

 

Lees meer »