Point of Care Diagnostiek

Wat is Point of care diagnostiek? Met deze vorm kan direct een laboratoriumtes uitgevoerd worden. Door een arts of zorgspecialist. Waarbij de patiënt aanwezig is. Deze diagnostiek wordt steeds meer toegepast. Opmdat snelle resultaten nodig zijn en niet kan worden gewacht op transport van het materiaal. naar het lab. Omdat bijvoorbeeld direct ingrijpen van de specialist of huisarts nodig is.

Point of care meters en analyzers

Het bekendste voorbeeld van een Point of care meter is de bloedglucosemeter. Deze meet de bloedsuikerspiegel in het bloed. Door middel van een kleine prik in de vinger wordt een druppel bloed verkregen. Die wordt op een teststrookje gebracht. Na enkele seconden verschijnt de uitslag. Aan de hand van de uitslag kan dan worden bekeken of er medicijnen moeten worden gewijzigd. Bijvoorbeeld de meters van HemoCue zijn hiervoor uitermate geschikt.

Ander voorbeeld van Point of care analyzers is de urinemeter. Deze kan onder andere meten of iemand diabetes, urineweginfecties of nierschade heeft.

Bij Klinimed kunt u meters en analyzers vinden van de merken HemoCue, Menarini en Ht One. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op. Ons enthousiaste team helpt u graag.