-
Onze klantenservice- medewerkers zitten voor u klaar!
085-7441446
Een ander woord voor hechtpleister is kleefpleister. Met deze pleister worden allemaal verbanden vast gezet, ook kunnen gaasjes worden vastgeplakt en kunnen pleisters worden verstevigd
Een ander woord voor hechtpleister is kleefpleister. Met deze pleister worden allemaal verbanden vast gezet, ook kunnen gaasjes worden vastgeplakt en kunnen pleisters worden verstevigd. Hechtpleisters zijn bijna niet meer weg te denken in de EHBO-koffer, want hechtpleisters kunnen ook gebruikt worden voor hevige blaren zodat de huid beschermd blijft tegen ontsteking.
Hechtpleisters vormen een standaard onderdeel van elke verbanddoos. Dat is niet zo verwonderlijk, want het zijn zeer multifunctionele producten die veelvuldig voor uiteenlopende toepassingen worden gebruikt. Niet alleen voor het verbinden van verwondingen, maar ook voor het voorkomen van blessures bij sporters. Hechtpleisters worden in vrijwel alle takken van sport gebruikt om bijvoorbeeld handen of voeten in te tapen. De kwalitatief hoogwaardige, sterke en elastische tape zorgt ervoor dat het verband langdurig blijft zitten en comfortabel aanvoelt.
Hechtpleisters blijven als er geen water of crème over de wond smeert best een paar weken zitten, hierna vallen de pleisters er vanzelf af. Het duurt gemiddeld 2 weken voordat de pleisters los komen. Pulk vooral niet aan je pleister, want hierdoor gaat de wond ontsteken en is de wond niet langer meer beschermd tegen bacteriën.
Als de pleister op de wond zit is het super belangrijk dat er geen crème, zalf of zeep op de wond wordt gesmeerd, hierdoor zal de pleister eerder loslaten en dat is niet de bedoeling. Het kan ook voorkomen dat de pleister al een beetje loslaat, ga er dan absoluut niet aan pulken, maar plak er een extra pleister op, het is belangrijk dat u wacht totdat de pleisters vanzelf loslaten. Er worden ook wel is hechtpleisters op de wond gebracht na de operatie. Het gebeurd dan wel is dat de hechtingen aan de uiteinden gaat irriteren. Na 14 dagen zou je deze eruit kunnen knippen met een schone schaar, ook kan u er voor kiezen dat de polikliniekassistente schaar gebruikt om de hechtingen los te knippen. Het kan ook zo zijn dat er nog hechtpleisters op de wond zitten, deze mogen na 5 dagen verwijderd worden.
Hechtpleisters worden op een andere manier aangebracht dan normale pleisters. Het doel van hechtpleisters is dat de wondranden zo dicht mogelijk bij elkaar worden getrokken. U plakt daarom altijd eerst één kant van de hechtpleister de huid. Vervolgens trekt u dat gedeelte van de huid naar de wond toe, en bevestigt dan de andere kant. Let op dat u geen overmatige rek op de hechtpleister en de huid aanbrengt. De randen van de wond moeten elkaar aanraken, maar de huid moet niet samengeperst worden.
hechtstrips zijn hele dunne strips die er voor zorgen dat de hechting goed in de huid blijft zitten. er is een bepaalde werkwijze om hechtstrips op de wond te plaatsen.
eerst begint u altijd met het wassen van de handen
daarna doet u medische handschoenen aan
zorg er voor dat de wond goed schoon is en dat de wond stopt met bloeden
open de verpakking en haal de smalle strookjes van de hechtstrip, zodat de hechtstrips klaar zijn voor gebruik
pak een pincet en leg de strip heel rustig op de open wond
leg vervolgens de andere hechtstrips ook over de wond, zodat de wond extra beschermd blijft
tot slot kan er altijd nog een hechtpleister geplakt over de hechting voor extra bescherming
Als de wond na de hechting helemaal droog is, dan hoeft er geen pleister of verband over de wond. Als de wond steeds tegen uw kleding aankomt of als u de wond tegen stoten wilt beschermen kunt u er een pleister op gaasverband overheen doen, daarnaast is dat ook het geval als er bloed uit de wond stroomt. Het verband mag op de wond blijven totdat de hechtingen uit de wond zijn, al komt er vocht door de pleister heen kan de hechtpleister vervangen worden. na een aantal dagen geneest de wond en wordt de wond droog, dat is het moment dat de pleister er af gehaald kan worden.
Klinimed heeft verschillende soorten Hechtpleisters in het assortiment. Naast hechtpleisters verkopen wij ook andere soort pleisters zoals eilandpleisters. Sommige hechtpleisters worden geleverd met houder en sommige dispensers zonder houder, ook heeft Klinimed transparante hechtpleisters in het assortiment.
De Micropore hechtpleister op rol is een huidvriendelijke niet-geweven pleister die pijnloos van de huid te verwijderen is. De unieke micro poreuze samenstelling en de kleefstof voorkomen pleisterirritatie. Micropore pleister is zuurstof- en waterdamp doorlaatbaar, zodat de huid kan 'ademen'. Ook is de pleister watervast en laat niet los bij transpiratie of baden. Gebruik van een schaar is overbodig. Laat geen kleefresten achter. Is heel makkelijk recht af te scheuren door de structuur op de rol. Micropore is verkrijgbaar met en zonder dispenser. Hypoallergeen en is latexvrij.
De Kliniplast transparante hechtpleister. Ideale medische tape als alternatief op de 3M transpore tape. Geschikt voor de fixatie van verbanden bij bewegende lichaamsdelen, drukverbanden en voor de fixatie van katheters en slangen. Bovendien kan de pleister worden toegepast als waterafstotende verband afdekking.
Bij Klinimed is er ook een duurdere variant beschikbaar dat is de 3M Microfoam 5cmx5m x6st. chirurgische hechtpleister op rol. De 3M Microfoam Chirurgische Hechtpleister vormt een barrière tegen water en besmettingen en is uitstekend te gebruiken als druk- en steunverband en bescherming pleister. Het heeft een hygiënisch 'wipe-clean' oppervlak.