-
Onze klantenservice- medewerkers zitten voor u klaar!
085-7441446
Een spirometer is een apparaat die door middel van de blaaskracht van een patiënt de longfunctie kan meten. Tijdens het onderzoek blaast de patiënt in de spirometer.
Een spirometer is een apparaat die door middel van de blaaskracht van een patiënt de longfunctie kan meten. Tijdens het onderzoek blaast de patiënt in de spirometer. Er zijn verschillende testen met de spirometer, maar het wordt het meest gebruik gemaakt van de geforceerde vitale capaciteit test. Bij deze test moet de patiënt eerst heel diep inademen en daarna alles uitblazen in de spirometer. Na het uitblazen berekent de spirometer de uitkomst van de longcapaciteit. Deze test kan bij de huisarts worden uitgevoerd, maar dit kan ook plaatsvinden op de longafdeling van het ziekenhuis. Met dit onderzoek kan het ziekenhuis of de huisarts er achter komen of de patiënt een van de ademhalingsziektes heeft. De ziektes die het meest voorkomen zijn astma of COPD. Astma is ontsteking van de longen, helaas is astma blijvend. Dit betekent dat astma nooit over gaat. Bij astma is het niet zo dat je er het hele jaar last van hebt, je hebt er alleen last van in bepaalde periodes. COPD is de andere ademhalingsziekte. De afkorting COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease (Chronische Obstructieve Long Ziekte). Bij COPD zijn je longen beschadigt, de normaalste dingen zoals de trap op en af, naar de winkel en omkleden kunnen dan heel lastig zijn.Bij COPD kunnen je longen niet voldoende zorgen voor een goede ademhaling. Vergelijk het met een tankwagen waar zo’n tienduizend liter zuurstof in kan. Een gezonde volwassene heeft ongeveer die hoeveelheid zuurstof per dag nodig. Bij COPD lukt het soms maar om een halve tankwagen per dag in- en uit te ademen.
Op een spirometer zit een mondstuk, door het mondstuk neemt u adem in en blaast u de adem uit. De spirometer zit verbonden aan een computer en die meet dan op wat uw longfunctie is. De uitslag wordt dan bekeken door de arts en die kan dan concluderen of de patiënt een ademhalingsziekte heeft. Als dit het geval is wordt dit besproken met de arts en die bepaald dan wat de gevolgen zijn van de patiënt.
De spirometer wordt gebruikt wanneer een patiënt last heeft van klachten die te maken hebben met je longen, denk hierbij aan hoesten, overtollig slijm, benauwd zijn en bij veel roken. Na het onderzoek gaat de arts of dokter bespreken met de patiënt wat voor medicijnen er nodig zijn om minder last te hebben van de klachten die de patiënt had
Spirometers zijn niet goedkoop, dan is het belangrijk dat de spirometer die een zorginstelling aanschaft van goede kwaliteit is. Bij Klinimed hebben we daarom een ruim assortiment qua producten voor het merk CareFusion. Naast dat we de spirometer van CareFusion hebben, beschikt Kinimed ook over producten van het merk CareFusion. Het softwarepakket van CareFusion heeft Klinimed ook in het Assortiment. De CareFusion Spirometer ML3500is een uiterst betrouwbare portable spirometer met ingebouwd kleurenscherm. Ook beschikt het apparaat over een printer. Eigenlijk mag deze spirometer niet ontbreken in het instrumentarium van specialisten en zorgverleners.
De kenmerken van dit apparaat zijn:
- Hoge resolutie
-kleurentouch-screen
- Eenvoudig gegevens invoeren door styluspen of optionele Micromouse
- Rechtstreeks tekstinvoer op het scherm mogelijk voor bijvoorbeeld opmerkingen of verslaglegging
- Geluidsarme printer met eenvoudige papierinvoer
- Afdruk is volledig naar wens aan te passen
- Uitgebreide ingebouwde helpfunctie
- Onscreen animaties voor motivatie
- Groot intern geheugen voor opslag van testgegevens van 2000+ patiënten
- Longleeftijdindicatie en tekstuele resultaatbeoordeling door ATS-norm
Het softwarepakket van CareFusion is handig bij dit product.
Dit softwarepakket van CareFusion(Spirometrie PC Software) is ontwikkeld en afgestemd op de wensen van vele specialisten in de gezondheidszorg. De multi window layout maakt het mogelijk om patiënten te testen met een minimum aan stappen. Blaastesten zijn duidelijk en realtime zichtbaar met een kleurcodering voor elke blaaspoging.
De resultaten worden getoond in een overzichtelijke tabel, welke door de gebruiker zelf kan worden aangepast. De geavanceerde zoekfunctie maakt het mogelijk om specifieke patiëntengroepen op basis van demografische gegevens of meetresultaten uit de database te selecteren.
Bekijk ons ruime assortiment aan medische apparatuur zoals bijvoorbeeld saturatiemeters of infuuspompen op onze site!