-
Onze klantenservice- medewerkers zitten voor u klaar!
085-7441446
Een eilandpleister is een transparant en waterdichte pleister die ervoor zorgt dat een wond sneller geneest. Een eilandpleister wordt zo genoemd, omdat een eilandpleister heel groot is en midden op de huid wordt geplaatst.
Een eilandpleister is een transparant en waterdichte pleister die ervoor zorgt dat een wond sneller geneest. Een eilandpleister wordt zo genoemd, omdat een eilandpleister heel groot is en midden op de huid wordt geplaatst. Bij het omdoen van de pleister is het belangrijk dat de wondkussen van de pleister de de wond terecht komt. Op deze manier geneest de wond het best.
Een eilandpleister wordt vaak gebruikt bij schaafwonden, snijwonden en postoperatieve wonden. Postoperatieve wonden zijn wonden die zijn ontstaan door een chirurgische ingreep. Denk hierbij aan een snee in de arm van iemand die geopereerd is. Een eilandpleister wordt na een operatie op die wond geplakt, zodat de wond hygiënisch blijft en dat de wond niet besmet raakt. Een schaafwond kan ontstaan als iemand uitglijd op asfalt en zich bezeert. Schaafwonden komen het meeste voor op de ellebogen, knieën, onderbenen en op de onderarmen.Een snijwond kan ontstaan als iemand zich in de vingers snijdt of bij een chirurgische ingreep.
Eilandpleisters zijn erg belangrijk dus het is handig als de pleisters voorkomen in verschillende vormen en maten. Een eilandpleister bestaat uit een wondkussen en een plakrand. Het wondkussen is zacht en die zit midden op de wond, de plakrand bevindt zich meer op de huid, zodat de eilandpleister goed vast blijft zitten op de wond. De maten variëren van 5 cm tot 10 cm in de lengte en van 5 tot 12 cm in de breedte.
Soms zijn over de wond smalle pleisters aangebracht, de zogenaamde steristrips; deze kunt u laten zitten tot ongeveer 10 - 14 dagen na de operatie. De steristrips vallen er meestal vanzelf af als de wond is genezen; als dit niet het geval is, kunt u ze na 10 tot 14 dagen verwijderen.
Patiënten met een verwonding willen ook graag douchen. Hiervoor kunnen de patiënten een eilandpleister gebruiken. Een eilandpleister is waterdicht, dus dan is het handig om de eilandpleister te gebruiken onder de douche.
In het assortiment van Klinimed zijn er 4 verschillende merken aan pleisters. De merken die zich in het assortiment van Klinimed bevinden zijn Hekaplast, Rudavlies, Mepore en Kliniplast.
De goedkoopste eilandpleisters die Klinimed in het assortiment heeft is van het merk Hekaplast. Klinimed heeft van Hekaplast 2 formaten. Het eerste formaat is 5 bij 7 cm en het andere formaat is 6 bij 10 cm. Klinimed verkoopt ook eilandpleisters van Rudavlies. Deze pleisters bevinden zich in een iets hogere prijscategorie. Rudavliespleisters zijn steriel en van dit merk verkoopt klinimed 2 formaten. Het eerste formaat is 5 bij 7 cm en het andere formaat is 10 bij 12 cm. Het merk Kliniplast/Kliniderm is wel het A-merk van Klinimed, daarom heeft Klinimed deze pleisters in alle soorten formaten. De maten beginnen bij 5 cm tot 15 cm in de lengte en van 7,2 cm tot 30 cm in de breedte. Wanneer er Patiënten met een grote wond in uw praktijk/kliniek komen bent u bij Klinimed aan het juiste adres. Verder verkopen wij ook hechtpleisters en pleisterrollen, kijk voor onze hechtpleisters ook op site.
De eilandpleister plak je op dezelfde manier op als een normale pleister. Bij het plakken van de pleister is het eerst heel belangrijk dat u de wond schoonmaakt met water en met desinfectiemiddel, daarna kan de pleister op de wond geplakt worden. Het is heel belangrijk dat de pleister niet wordt aangeraakt op het wondkussen, dit is zodat de wond hygiënisch blijft en er geen infecties kunnen ontstaan. Het is ook niet verstandig om met een pleister om te gaan douchen. Sommige eilandpleisters zijn waterdicht, in dit geval kunt u de pleister over de wond houden tijdens het douchen.