-
Onze klantenservice- medewerkers zitten voor u klaar!
085-7441446
Een beademingsballon is een hulpmiddel voor hulpverleners om een slachtoffer of patiënt aan zuurstof te voorzien. De ballon bestaat uit een masker voor over de neus en de mond van de patiënt, een ventiel en een ballon waar men in kan knijpen om lucht in het slachtoffer te blazen. Er bestaan ook zuurstof reservoirs die worden aangesloten op de beademingsballon om het slachtoffer aan zuurstof te voorzien wanneer het nodig is.
Een beademingsballon wordt gebruikt bij de ballonbeademing van een slachtoffer. Ballonbeademing wordt niet vaak gebruikt. Het wordt alleen gebruikt wanneer de beademingsapparatuur uitvalt door stroomuitval, bij plotselinge benauwdheid of in situaties waarbij iemand de patiënt eigenlijk zou reanimeren, verder wordt een beademingsballon gebruikt voor het uitvoeren van een bronchiaal toilet of het Airstacken. nij airstacken blaas je de beademingsballon helemaal vol met lucht en daarbij is het doel, het verbeteren van de hoestkracht zodat de slijmophoping wordt verminderd.
Ballonbeademing is een vaardigheid die training vereist. De handgrepen om het masker met een of met twee handen goed sluitend om mond en neus te houden vergen oefening. Daarnaast is de techniek van het beademen niet zonder risico's. Bij verkeerde handgrepen en een te hoge druk kan lucht de maag in worden geblazen waardoor het slachtoffer kan gaan braken en aspiratie optreedt. Aspiratie een vorm van verslikking waarbij een vloeistof of voorwerp in de longen terechtkomt. Dit kan leiden tot ernstige longontsteking ook wel aspiratiepneumonie genoemd. Aspiratie treedt vaak op bij slachtoffers met slikproblemen als gevolg van een beroerte en bij slachtoffers met een verminderd bewustzijn die braken. Daarnaast wordt dit vaak gezien bij slachtoffers die tijdens een verdrinking water binnen hebben gekregen.
Niet iedereen kan zonder ervaring de beademingsballon bedienen.Om gebruik te maken van deze methode is het verstandig om een cursus afgerond te hebben, omdat er natuurlijk gevaren zijn bij de beademing methode met de beademingsballon. Veel artsen of verpleegkundigen hebben vaak de bevoegdheden hiervoor wel.
De mayotube is een hulpmiddel dat door professionele hulpverleners gebruikt wordt om de luchtweg vrij te maken en vrij te houden. Het doel van een Mayotube is om bij een bewusteloos slachtoffer de tong achter uit de keelholte te houden, vaak in combinatie met met de chin lift of jaw thrust. Bij de chinlift legt de hulpverlener het slachtoffer in de juiste positie Door middel van het bewegen van de kin, waardoor de hulpverlener het slachtoffer makkelijk kan reanimeren. Bij de Jaw Thrust is het idee hetzelfde, maar dan wordt de kaak bewogen in plaats van de kin. Een Mayotube is echter geen gezekerde luchtweg! De Mayotube kan worden gebruikt om beademing met een beademingsballon makkelijker te maken.
Klinimed heeft een wat kleiner assortiment aan beademingsballonnen. Het merk waar Klinimed de meeste producten van heeft is het merk ambu. Ambu , of officieel Ambu A/S , is een Deens bedrijf dat endoscopie- oplossingen voor eenmalig gebruik , diagnostische en levensondersteunende apparatuur ontwikkelt, produceert en op de markt brengt voor ziekenhuizen, particuliere praktijken en reddingsdiensten.
Het werd in 1937 in Denemarken opgericht als Testa Laboratorium door de Duitse ingenieur Holger Hesse .
De grootste zakelijke gebieden zijn anesthesie , cardiologie , neurologie , longziekten , urologie en gastro-enterologie . De belangrijkste producten van het bedrijf zijn apparaten voor kunstmatige beademing , endoscopen voor eenmalig gebruik en elektroden voor eenmalig gebruik voor ECG- tests en neurofysiologische mappings
Een product van ambu wat klinimed het meeste verkoopt is de AMBU spur 2 beademingsballon. Deze disposable beademingsballonnen zijn van speciaal SEBS materiaal, waardoor deze prettiger compressie geven. Bovendien wordt de SPUR II compleet geleverd met enkele randartikelen in een kunststof zak.
Verder heeft Klinimed ook een beademingsballon van Intersurgical. Deze beademingsballonnen zijn voor eenmalig gebruik en ze zijn beschikbaar in de 1 en 2 liter variant. Tot slot heeft Klinimed ook een inter chirurgisch beademingssysteem van uniflow. De UniFlow is een handig slang-in-slang beademingssysteem.